1ـتجمّعچربی داخل سلّولهای کبدی (هپاتیت حادّ، هپاتیت مزمن)
2ـکبد الکلی
3ـفیبروز کبدی
4ـسیروز کبدی
5ـ سرطان کبدی. به چهار مورد اوّل، سوء القنیه گویند؛ زیر
این چهار مورد، پیشدرآمد سرطان کبد است.
توجّه: بیشاز 30 درصد افراد مبتلا به هپاتیت مزمن دچار سیروز کبدی میشوند که وجود سیروز کبدی، وجود سرطان کبد را افزایش داده، گرچه حدود 20 سال طول میکشد که سیروز کبدی به سرطانکبد تبدیل شود امّا افرادی که هپاتیت مزمن دارند خطر ابتلایشان به سرطان کبد 200 برابر بیشتر از سایرین است. در صورت درمان نکردن، نتیجۀ سوءِ سیروزکبدی و سرطانکبد این است که: غالباً نارسائیکبد و مرگ را بدنبال دارد حتّی اگر بیماری سرطانکبد هم نداشته باشد و بیماری هپاتیتِ او درمان نشده باشد، باعث افزایش خطر ابتلا به نارسائیکبد خواهد شد
مادّۀ شیمیائی کارسینوژن (Carcinogen) سرطان آور است، مادّۀ شیمیائی وینیل کلراید سرطان مُهلک کبدی میآورد، قارچ سمّی آفلاتُوکسین (Aflatoxin) سرطان کبد میآورد که در بادام زمینی مانده و کرۀ بادام زمینی نامرغوب، وجود دارد.
عوامل تشدید کننده سرطان کبد: مسمومیّت مزمن با الکل، غذاهای چرب، سرخ کرده، محرّک شیمیائی (مانند اسانسها)، محرّک گیاهی (مانند فلفل، سُس فلفل)، فست فودها، غذاهای صنعتی.
هر هشت ساعت یک لیوان آب سیب رسیدۀ شیرین طبیعی تازه بنوشید،
سبزیجات خام مانند سبزی کاسنی، کاهو(بدون سُس)، تره، جعفری،
خنک کنندههای طبیعی مانند عرق طبیعی کاسنی، عرق طبیعی شاهتره،
هر شش ساعت یک لیوان آب سرد عادی و یک لیوان آبجوش ولرم بنوشید،
کلم بروکلی خام،
زردآلوی رسیده یا برگه و کِشتۀ زردآلو (بدون تیزاب، که رنگ مات دارد و برّاق نیست).
صبحانه: شیر تازۀ گاو کم چرب مخلوط با عسل زرشک میل کند، سپس صبح قبل از کار عسل زرشک (یا مخلوط زرشک بدون هسته با عسل طبیعی) میل شود.
هر8 ساعت یکاستکان از مخلوط مساوی عرقیّات طبیعیِ هشتگانه (عرق کاسنی+ عرق شاهتره+ عرق گزنه+ عرق پنیرک (عرق گُل ختمیخبّازی)+ عرق خارشتر+ عرق خارخسک+ عرق بومادران+ عرق کرفس)، میل شود.
مصرف جوشاندۀ شُکاعی (=خارزنبابا= رَأسُ الشّیخ).
هر 12 ساعت یکاستکان عرق طبیعی بوقناق (=قَرَصعَنِه= شوکة ابراهیم) مصرف شود و پس از آن چند عدد خُرما بخورد؛ زیرا بوقناق کاهش دهندۀ قندخون است.
نصف استکان جوشاندۀ تمام گیاه خارمریم قبل از غذا.
آبلیمو تُرش تازه را با نصف وزنش شکر طبیعی نیشکر مخلوط کرده و روی شعلۀ ملایم گذاشته تا بجوشد و قوام آید.
در شبانهروز خوردن پختۀ لوبیا روغنی (سویا) بمقدار یک نعلبکی. طرز تهیّه: چون لوبیا روغنی دو نوع سَمّ دارد بایستی در آب 50 درجه به بالا به مدّت 20 دقیقه بجوشد سپس آب آن دور ریخته شود و خود لوبیا روغنی مصرف شود.
برگ گیاه مامیران (عروق الصّباغین) قبل از رویش گُلهای آن (گرچه سمّی است)، مصرف شیرۀ برگ این گیاه زیر نظر متخصّص گیاهی، (ضدّ سرطان کبد، ضدّ سرطان معده، ضدّ سرطان پوست، ضدّ سرطان لَب).
عسَلبَند ضدّ سرطان کبد است.
در درمان سرطانکبد در طبّ سنّتی گویند: برای درمان بیماریهای پیش درآمد سرطان کبد (سوءُ القنیة) و درمان سرطان کبد، مصرف شیر شتر و بول شتر خوب است (مخصوصاً در فصل بهار و فصل تابستان).
مصرف کدو مسمّی با پوستش، کنگر اُوتی(=اُشترخار= بادآورد)، سبزی شاهتره برای کمک به درمان سرطان کبد مفید است.
درباره این سایت